Overnatting i Kautokeino

Enten du foretrekker overnatting på hotell, i hytte, rom, telt eller om du foretrekker å sove i egen bobil er mulighetene mange når du kommer til Kautokeino. Utvalget er stort, og bare regulert av dine krav til komfort, fasiliteter og pris.

Allemannsretten gjelder selvfølgelig i Kautokeino også, så dersom du planlegger en tur innover vidda med telt, sovepose og fiskestang, så ligger alt til rette for en fantastisk naturopplevelse til en billig pris. Den enorme vidda gjør at du kan finne deg plasser uten noen andre i nærheten. Med fiskestanga sørger du for nyfisket ørret til middag. Husk bare å skaffe deg fiskekort og forhold deg til gjeldende regler.

Det er også tilbydere som kan arrangere forskjellige opplevelses aktiviteter som inkluderer overnatting på samme måte som samene har gjort gjennom hundrevis av år. Nemlig overnatting i lavvo. En kveld i og natt rundt leirbålet i en lavvo skaper gode minner for livet. Spesielt for barna er dette en stor opplevelse.

Camping

Ønsker du litt mer komfort så leier du deg inn på en av flere campingplasser i området. Her kan du velge om du vil slå opp teltet ditt eller om du ønsker å ha fast tak over hodet. Ønsker du det siste kan du leie rom, leilighet eller hytte i forskjellige størrelser og standarder. Du er hjertelig velkommen med egen campingvogn eller bobil også. Internettforbindelse lokkes det med mange steder i tillegg.

I Kautokeino kommune er det også noen fjellstuer som tar imot losjerende. Her kan du overnatte i rom eller hytter av forskjellig størrelse og standard. Det blir også tilbudt forskjellige aktiviteter som de besøkende kan delta på. Og for de som er glad i kortreist mat og lokale spesialiteter så tilbys også dette mange steder.

thon-hotel-kautokeinoSentralt plassert i selve tettstedet Kautokeino ligger kommunens eneste hotell, Thon Hotel Kautokeino. Et flott og moderne hotell med mange fasiliteter. Hotellet har 65 rom, inkludert 2 rom tilpasset handicappede og 2 familierom. Hotellet har i tillegg konferansefasiliteter med plass for 2 til 100 personer. Det leies også ut lokaler til spesielle anledninger som bryllup, konfirmasjon og andre arrangementer. En nydelig Ale Cart meny fylt med inspirasjon fra Sápmi serveres også i tillegg til en rikholdig frokostbuffe. Og når dagen er fylt med opplevelser og magen full av lokal mat, hvorfor ikke avslutte kvelden i hotellets bar før du kryper i seng, med tunge øyelokk, etter all den friske luften pådratt deg på Finnmarksvidda.

Et annet alternativ for overnatting kan være å leie gjennom Airbnb systemet. Airbnb er, for de som ikke vet det, er et system der private leier ut et eller flere rom, en leilighet, eller et helt hus til turister for en rimelig penge. Dette kan være en god løsning dersom man har et ønske om å bli kjent med lokalbefolkningen. Et raskt søk på hjemmesiden til airbnb.no viser at det er flere som leier ut på denne måten i Kautokeino.

Alt i alt regnes det med at det er mellom 450 og 500 sengeplasser i Kautokeino, så det bør ikke være noe problem å finne seg et sted å sove for natten. Og skulle det være det, så er det jo bare å ta med seg teltet sitt. Det er plass nok.