For turister

Dette er Kautokeino sentrum. Det er kanskje ikke stort, men tilbyr alt du trenger.
Dette er Kautokeino sentrum. Det er kanskje ikke stort, men tilbyr alt du trenger.

For turister som ikke har vært i Kautokeino tidligere, blir opplevelsen ofte veldig enorm. Naturen er helt fantastisk, og det finnes en herlig miks av kultur. Ettersom Kautokeino består av både samer og nordmenn, får man det beste fra to verdener. Når man i tillegg krydrer dette med spektakulær natur, vennlighet og fantastisk mat, blir opplevelsene fantastiske.

Vi anbefaler alle turister å besøke kommunens hjemmesider for informasjon, da oppslagsverkene her stadig blir oppdatert.

Pakk fornuftig

Avhengig av når du drar, er du nødt til å pakke kofferten fornuftig. Undersøk hva slags vær du har i vente, og pakk både varme og komfortable klær. Det er også en stor fordel om du har god skotøy dersom du skal utforske naturen. De fleste som reiser hit er selvsagt glad i naturen, og da anbefaler vi selvsagt å ta med fiskestangen. Lokalbefolkningen her er veldig behjelpelig med valg av fiskesteder og veibeskrivelser, og vårt beste tips: lytt til alle innspill og fisketips du eventuelt får. Spør gjerne!

Skal du kjøre bil?

Kommer du fra Sør Norge, er bilturen lang. Derfor er det kanskje lurt å bestille hotell eller annen overnatting midtveis på turen. Husk selvfølgelig også å sørge for at bilen er i topp stand, da denne skal legge bak deg mange mil. Bilturen kommer også til å bli fantastisk, da det er en herlig kontrast i naturbildet etter hvert som du kommer lenger og lenger nord i landet.

Hva finnes i Kautokeino?

Kautokeino kan for eksempel gi deg fantastiske nordlysbilder.
Kautokeino kan for eksempel gi deg fantastiske nordlysbilder.

“Alle” har hørt om Kautokeino, og mange blir nok derfor litt overrasket over at byen er såpass liten. Her bor det rundt 3000 innbyggere, og sentrum er alt annet enn hva man er vant med hvis man for eksempel kommer fra en større by. Likevel er dette altså blant Norges største kommuner.

Sentrum består av både bensinstasjoner og matbutikker, men mangler for eksempel en bank. Skal du foreta lån eller av andre grunner besøke en bank, må man her enten reise ganske langt til nærmeste alternativ, eller besøke låneportaler på nett som Norskkreditt.

Ellers er det selvsagt alt man trenger – frisører, restauranter, legekontor, et utvalg av shoppingmuligheter – og ett eneste hotell. Hotellet er dog ikke hva som helst, men et av de flotteste Thon-hotellene i Norge. Selv om vi oppfordrer alle til å bli en del av naturen, og gjerne velge telt som overnatting på vidda, er dette hotellet absolutt verdt et besøk. Kanskje velger du hotell i år og blir i ett med naturen ved neste besøk? For mer informasjon, kan du lese vår artikkel om overnattingsmuligheter. Bildet til venstre, er ett eksempel på hvor fantastisk flott naturen er her – og nok et argument for å ta med seg teltet på vidda!

For tips til hva du kan oppleve og hva du kan gjøre, ser du en rekke reisetips hos Visitnorway.